Gwangjun kesäuniversiadit ohi suomalaisilta

Gwanjussa Etelä-Koreassa pelataan kesäuniversiadit 3.-14.7. Mukana oli neljä suomalaista sulkapalloilijaa: Petri Hautala (ESB), Sonja Pekkola (TS), Sanni Rautala (ÖIF) sekä Anton Kaisti (HBC). Peten lisäksi mukana oli myös toinen ESB:n pelaaja Karoliine Hõim, joka edusti kilpailuissa kotimaataan Viroa.

Kisoissa pelattiin ensin joukkuekilpailu, johon Suomi sai ensimmäisen kerran joukkueen kasattua. Joukkuekisoissa tappiot tulivat Malesialle ja Venäjälle. Brasiliasta otettiin puhdas 5-0 voitto. Vaikka jatkopaikkaa ei Suomen joukkueelle tullutkaan, joukkuekisasta sai hyviä pelejä kovia pelaajia vastaan sekä tuntumaa kisahalliin, mistä oli paljon apua yksilökisaa ajatellen.

10723841_544746745663268_56952743_n
Pete (Kuva: Peten Instagram)

 

Pete osallistui nyt toisiin universiadeihinsa, edellisen kerran hän osallistui vuoden 2013 kesäuniversiadeihin Kazanissa. ”Oli mahtavaa, että päästiin nyt osallistumaan myös joukkuekisaan. Saatiin enemmän pelejä, kerettiin avajaisiin ja pääs koko tapahtuman fiilikseen paremmin kiinni kun viime kerralla!” Pete totesi iloisena.

Omiin peleihinsä Pete oli pääosin tyytyväinen, vaikka muutama tiukka erätappio jäikin harmittamaan: ”Pelit meni omalta osalta ihan ok. Muutama harmittava tappio jatkopalloilla jäi vähän kaivelemaan, vaikka vastustajat kyseisissä peleissä olikin erityisen kovia. Parhaat fiilikset jäi tietty joukkuekisassa Brasseja vastaan napatuista voitoista singelissä ja tuplassa.

Yksilökisassa pelit päättyivät ensimmäisen kierroksen tappioon 21-15, 22-20, kun vastassa oli taitava puolalaispelaaja Mateusz Dubowski.

Liine (vas.) avajaisissa (Kuva: Liinen Instagram)
Liine (vas.) avajaisissa (Kuva: Liinen Instagram)

Karoliine otti omassa yksilökisan ottelussaan hyvin helpon voiton ensimmäisellä kierroksella Ghanan Pearl Mamah kaatui 21-1, 21-3. Seuraavalla kierroksella Taiwanin Ya-Ching Hsu olikin sitten huomattavasti taitavampi. Voitto meni Taiwaniin lukemin 22-20, 21-12.

Kaikki sulkapallotulokset.