ESB:n kilpailuilmoittautumiset

Ilmoittautuminen kilpailuihin

Kansallisissa kilpailuilmoittautumisissa käytetään Tournament Softwaren / Badminton Finland on-line entry -järjestelmää.

Jokaisen pelaajan tulee rekisteröityä järjestelmään, sillä jatkossa ilmoittautuminen tapahtuu henkilökohtaisesti.

Kotimaan kilpailuilmoittautumiset


REKISTERÖITYMINEN / On-Line Entry

http://badmintonfinland.tournamentsoftware.com/member/verifyaccount.aspx

(tarkemmat ohjeet: TSW Rekisteröidy v1.0)

Tournament Software / Badminton Finland
http://badmintonfinland.tournamentsoftware.com/

 

Kilpailuilmoittautumisjärjestelmä kotimaan kilpailuihin

Kotimaan kilpailuihin ilmoittaudutaan Suomen Sulkapalloliiton (SSuL) omalla Tournamentsoftwaren (TSW) sivulla: http://badmintonfinland.tournamentsoftware.com/
– poikkeuksina Finnish Junior U19 ja Finnish Open, joihin ilmoittaudutaan Goodmintonissa.

Lyhyt ohje linkeinLisenssi-Tournamentsoftware-Kilpaile Sama on alempana kuvana, jonka voi suurentaa. Siinä linkit eivät toimi.


Ennen ilmoittautumista pelaajan tulee:

1) kiistatta huolehtia siitä, että kauden kilpailulisenssi on rekisteröity ja maksettu. Asia kannattaa hoitaa hyvissä ajoin, yllä olevassa lyhyessä ohjeessa on kuvattu järjestelmät ja manuaalisen työvaiheen viipeet.
– Lisenssin ostoon – huomioithan tässä, että rekisteröinti ja maksu ei vielä tee automaattisesti mitään (liittymä on kuitenkin tulossa), SSuL tekee maksutiedon siirron manuaalisesti ja siitä aiheutuu 1-2 päivän viive maksutiedon siirtymisessä.
– Lisenssin ostossa käytetään tunnuksena Suomisportin rekisteröitymisen yhteydessä itse määriteltyä tunnusta.

1.1) Uudet pelaajat saavat 1-3 päivää lisenssin rekisteröinnin jälkeen Tournamentsoftwaresta rekisteröitymispyynnön, jossa on myös pelaajanumero (1-4 merkkiä), jota tarvitaan TSW rekisteröitymisessä.

1.2) ”Vanhat” pelaajat, joilla on pelaajanumero (hakuun) voivat rekisteröityä alla olevan ohjeen mukaisesti milloin vain, rekisteröityessä tarvitaan pelaajanumeroa (Member ID).
Ilmoittautuminen onnistuu lisenssin maksamisen jälkeen.

2) Rekisteröityä (muodostaa itselleen käyttäjätunnuksen [tilin]) Tournamentsoftwaren käyttäjäksiOHJE:   TSW Rekisteröidy v1.1, jonka jälkeen voi ilmoittautua kilpailuihin, jotka sivulta löytyvät.

Huomioikaa myös, että TSW:ssä käytetään sitä tuttua Goodmintonin pelaajanumeroa (1-4 merkkiä) Member ID:nä – Sportti-ID on käytössä VAIN lisenssinostossa!!

REKISTERÖIDY ohjeen mukaisesti OSOITTEESSA http://badmintonfinland.tournamentsoftware.com/
muussa osoitteessa tehty rekisteröinti edellyttää tilin linkittämistä ”badmintonfinlandiin”, jotta ranking ja kisahistoria toimivat halutulla tavalla.

 

ILMOITTAUTUMINEN KILPAILUUN:

Varsinainen ilmoittautumisohje –     TSW – Ilmoittautumisohje v1.1

Ilmoittautuminen sujuu parhaimmillaan seuraavasti:
1) Kirjaudu http://badmintonfinland.tournamentsoftware.com/  HUOM! osoitteeseen ei tule www -osoitusta, sellainen kummallisuus vie hollantilaiselle sivulle
2) Valitse kilpailu – kun kisoja on sivulla useampia, voit käyttää rajauksia: aikajakso, kilpailutyyppi, postinumero tai katsella kartasta sopivalta alueelta (karttaa voi zoomailla)
3) Valitse luokat ja nelipeliparit (parin molempien pelaajien tulee ilmoittautua) – kilpailun tiedoissa on kisajärjestäjän rajoitukset, jotka järjestelmä huomioi.
– valittavissa olevat luokat näytetään sukupuolen, iän ja tasoluokan perusteella niistä, mitkä kilpailuun on määritelty
4) Hyväksy ilmoittautuminen – saat ilmoittautumisesta ja kaikista siihen tekemistäsi muutoksista sähköpostin profiilisissasi olevaan osoitteeseen.

 

Profiilistasi näet kaikki kilpailut, joihin olet ilmoittautunut ja voit muuttaa niitä ilmoittautumisia, joiden ilmoittautumisaika ei ole päättynyt.

Jos joudut mistä tahansa syystä jäämään pois kilpailuista, muista AINA ilmoittaa poisjäännistä kilpailun järjestäjälle sähköpostilla ja/tai viimehetkillä myös tekstiviestillä.

Huomiot, kysymykset ja ehdotukset osoitteeseen toimisto@sulkapallo.fi

Sivuston käännöstyö on vielä kesken, joten kummallisuuksia saattaa ilmetä useammassakin kohdassa mutta korjaamme niitä jatkuvasti. Jos tuo hankaloittaa kovasti, voi kielen vaihtaa sinisen yläpalkin oikeassa reunassa olevasta lipusta haluamakseen.

Kilpailukalenteri
Kilpailu- ja luokitussäännöt
Edustussäännöt
Kurinpitosäännöt

 

 


Rajoitukset:

Kilpailukutsussa on kohta ”rajoitukset”. Se tarkoittaa, kuinka moneen pelisarjaan/-luokkaan pelaaja saa kyseisessä kilpailussa ilmoittautua.

1kp,1np,1sn
= yksi kaksinpeli, yksi nelinpeli, yksi sekanelinpeli

Yksi kutakin pelimuotoa
= yksi kaksinpeli, yksi nelinpeli, yksi sekanelinpeli

Ei rajoituksia
= pelaaja saa ilmoittautua kaikkiin kilpailusarjoihin, joihin hänellä on oikeus osallistua

3 starttia, joista vähintään 1kp
= Pelaaja voi ilmoittautua kolmeen sarjaan, mutta yhden täytyy olla kaksinpeli. (esim. PK-13,PN-13,PN-15)

3 starttia, joista max. 2np
= Pelaaja saa ilmoittautua kolmeen sarjaan, joista enintään kaksi voi olla nelinpelejä (esim. PK-13,PN-13,PN-15) TAI (PK-17,MK-C,MK-B)

 

Maksut:
Kilpailutoiminta on lähes aina maksullista. Ilmoittautuminen kisaan on jo maksuperuste. Tähän voi olla tapauskohtaisia poikkeuksia (peruutussääntö, seuran oman säännöt). Muista siis, että sulkiksessa puhutaan ilmoittautumismaksusta, ei osallistumismaksusta. ESB:ssä kilpailuilmoittautumismaksujen kertymä laskutetaan pelaajilta seuran toimesta säännöllisesti.


Peruutukset:

Mikäli turnausta tai pelimuotoa ei järjestetä, ilmoittautumismaksua ei yleensä peritä.
Mikäli pelaaja peruu osallistumisensa kisaan tai ei ilmesty pelipaikalle, ilmoittautumismaksua ei palauteta. Usein tämä peritään vielä kaksinkertaisena. Eli pelaajan on velvollinen maksamaan kilpailumaksunsa, pelasi hän tai ei. Mahdollisista peruutuksista tulee aina ilmoittaa ESB:n kilpailuilmoittajalle sekä kisajärjestäjille ja mieluusti myös vastustajalle. (Tähän liittyy kuitenkin korvaavaa pelaaja koskeva sääntö, joten ota aina yhteys kisajärjestäjiin).

 

ESB:n kilpailutuki:

! ESB tukee pelaajien osallistumista kilpailutoimintaan ja tukee ilmoittautumismaksuja kilpailuluokituksen perusteella. Tukea maksetaan Suomen Sulkapalloliiton alaisten virallisessa kilpailukalenterissa olevien kilpaluokkien sarjoista.

Kansainvälisten kilpailujen ja kansainvälisten lajiliittojen alaisista/sanktioimista kilpailuista, joista jaetaan virallisia rankingpisteitä, sovitaan ja päätetään tapauskohtaisesti erikseen.

ESB:n johtokunta käsittelee ja tarkistaa aina syyskilpailukauden alkaessa kilpailujen tukiperusteet. Kilpailutuen piiriin eivät siis automaattisesti kuulu ulkomaan kilpailut eivätkä harrastekisat, kinkkukisat, yökilpailut, kesäkisat, ”hupikilpailut”, joista ei jaeta virallisia rankingpisteitä.

! Mikäli ESB:n pelaaja on ilmoittautunut turnaukseen, mutta ei osallistu turnaukseen (pelaa ottelua), ei hän ole oikeutettu kilpailutukeen, vaan on velvollinen maksamaan ilmoittautumismaksunsa itse.


Pallot:

Pelaajien on lähes aina käytettävä kisoissa omia sulkaisia palloja. Asian voi tarkistaa kilpailukutsusta, jossa asia on mainittu. Palloja kannattaa aina olla kisoissa varalta mukana. Pallon tulee yleensä olla virallisesti hyväksytty pallo. ESB.ssä myytävät pallot ovat virallisia I-luokan kilpailupalloja.


ESB:n pallomyynti:

ESB välittää jäsenilleen Yonexin I-luokan kilpailupalloja. Palloja saa seuran valmentajilta hallilla. Tiedot kuitataan kirjaan ja laskutetaan pelaajilta myöhemmin. Parhaiten palloja saa arki-iltaisin klo 16:30-20:30 välillä ja ESB-rankingien yhteydessä.


Kuljetukset:

Kilpailuihin kuljetaan yleensä omatoimisesti. Tämä tarkoittaa, että vanhempien apu on tärkeää. Toiveena on, että voisimme tehokkaasti hyödyntää vapaita paikkoja autoissa ja vuorotella kuljetuksissa kisapaikoille ja pois kisapaikoilta. Olkaa yhteydessä muihin pelaajiin ja sopikaa kyytejä.

 

Valmentaminen kilpailuissa ”coachaus”:

Kilpailutilanteessa, ottelun aikana, pelaajan kannustaminen on sallittua. Vain valmentajat voivat antaa ohjeita pelina aikana. Valmentajien paikat on ennalta määrätty, ja yleensä ne ovat kentän takana. Valmentaja vaihtaa kenttäpuolta pelaajan mukana. Myös vanhempi tai joku muu pelaaja voi toimia valmentajana. Valmentamista ei voi tehdä toisten kenttien yli tai katsomosta tai ryhmänä. Valmentaminen ja ohjeistaminen ei saa olla pelaajia, kumpaakaan osapuolta, häiritsevää, ja sen tulee olla asiallista ja kohdistettu vain omaan pelaajaan/pelipariin.

Mikäli haluatte valmennusta kilpailuissa, kannattaa kysyä asiaa valmentajilta ennen ottelun/kisan alkua. ESB:n valmentajat toimivat aina mahdollisuuksien mukaan ja sovitusti pelaajien apuna.

Valmentajan asustuksen pitää nykyään lähes aina olla asiallinen, usein myös urheilullinen (pitkät housut, esim. verkkarihousut ja -takki sekä pelikengät).

Vanhempain kisakoutsaus Pitkäleiri 2015 -materiaali”

 

Käyttöohje / Goodminton

Kirjautuminen:
Pelaajana kirjautuessa tunnus on pelaajanumero, jos pelaaja ei sitä itse muista/tiedä, se löytyy pelaajahaun kautta SSuL:n sivustolta, salasana on pelaajan sukunimi.

Pelaajanumero:
Kilpailuihin ilmoittautuessa tarvitaan pelaajan henkilökohtainen pelaajanumero. Tämä helpottaa mm. tulosten ylläpitoa. Pelaajanumerosi löydät esim. SSuL:n pelaajahaun kautta.

SSuL:n pelaajahaku


Goodminton:
Pelaajan ohje (SSuL)
Pelaaja ilmoittaa itsensä kilpailuun (vain itsensä, ei koskaan kaveriaan muuten kuin nelinpeliparikseen) valitsemiinsa luokkiin ja pelimuotoihin kilpailunjärjestäjän ilmoittamat rajoitukset huomioiden.

On ehdottoman kiellettyä ilmoittaa ketään muuta kuin itsensä mihinkään kilpailuun!

Kirjautuminen tapahtuu ensimmäisellä kerralla tunnuksella pelaajanumero ja salasanalla sukunimi. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla kannattaa heti muuttaa salasana haluamakseen ja lisätä toimiva sähköpostiosoite, johon unohtunut salasana voidaan tarvittaessa lähettää. Päivitys tehdään sivun oikeasta ylälaidasta ”Omat tiedot”-linkistä.

Pelaajan tietojen (nimi, syntymäaika, seura) tietojen muutos tehdään ylläpitäjän toimesta ja muutospyynnön voi lähettää osoitteeseen toimisto@sulkapallo.fi

Ilmoittautumaan pääsee linkeistä ”Kilpailukalenteri” ja ”Jatka”. Linkeistä avautuu Kilpailukalenteri (samalla näkyy tulossa olevat kilpailut, joihin pelaaja on jo ilmoittautunut), jossa näkyy oletuksena lista enintään kuukauden vanhat kilpailut ja tulevat kilpailut. Näkymässä olevat ulkomaiset kilpailut ovat sellaisia, joiden rankingpisteet on lisätty mukana olleiksi ilmoitetuille pelaajille.

Ilmoittautuminen vielä avoinna olevaan kotimaan kilpailuun tapahtuu kyseisen kilpailun rivillä olevasta ”Lisätiedot ja ilm.”-linkistä. Seuraavalla näytöllä näytetään kilpailun tiedot ja linkki varsinaiseen ilmoittautumiseen: ”Ilmoittaudu”

Kilpailun ilmoittautumissivun ”Valitse luokka”-alasvetovalikosta näet ne kilpailuissa pelattavat luokat, joihin voit sääntöjen mukaan ilmoittautua ja nelinpeleihin osallistuessasi valita peliparisi.
”Vaihtoehdot” kenttään voit kirjoittaa lyhyen viestin kisajärjestäjälle esimerkiksi vaihtoehtoisista luokista tai muista toiveistasi.

Ilmoittautumisesi vahvistamiseksi paina ”Valmis”-linkkiä!

Tämän jälkeen seurasi ilmoittautumisista vastaavan henkilön tulee vielä hyväksyä ilmoittautumisesi määräaikaan mennessä. Tähän hänellä on aikaa kaksi päivää pelaajien ilmoittautumisen päätyttyä.

Mikäli sinulla ei ole vielä pelaajanumeroa, ota yhteyttä seurasi ilmoittautumisista vastaavaan henkilöön. Samoin voit tehdä jos kilpailun ilmoittautuminen on jo sulkeutunut. Menettely tässä tapauksessa on seuran käytännön mukainen.

Muista myös ostaa kilpailulisenssi Sporttirekisteristä hyvissä ajoin ennen ensimmäistä kilpailuasi.. Jos sinulla on jo Sportti-ID, käytä sitä lisenssiä ostaessasi, saat sillä näkyviin lisenssirekisterissä olevat tietosi. Jos tiedot ovat virheelliset, voit päivittää ne oston yhteydessä.

Kyselyt, vinkit ja vikailmoitukset rohkeasti osoitteeseen toimisto(at)sulkapallo.fi